Droomyoga: verminder angst en stress

Wat is droomyoga?

Wat Is Droomyoga?
Droomyoga is een eeuwenoude traditie die zijn oorsprong vindt in het boeddhisme. Het staat ook bekend als lucide dromen en het houdt in dat men zich bewust wordt van het feit dat men droomt terwijl men nog in de droom is. In tegenstelling tot wat velen denken, is lucide dromen geen nieuw concept en komt het al voor in geschriften uit het oude India en Tibet.

Droomyoga wordt gezien als een manier om het bewustzijn te ontwikkelen en spirituele groei te bevorderen. Het helpt mensen om zich beter bewust te worden van hun eigen gedachten en emoties, waardoor ze gemakkelijker op mentale en emotionele problemen kunnen inspelen. Ook kan het helpen bij het hanteren van stress en angst.

Door droomyoga te beoefenen, worden dromen niet langer gezien als een passief proces, maar als een actief proces waarbij men bewust kan deelnemen. Hierdoor ontstaat er meer controle over de eigen dromen.

De voordelen van droomyoga zijn talrijk. Zo kan het helpen bij het verminderen van stress en angst, het bevorderen van slaap en rust, en het verbeteren van de concentratie. Mensen die regelmatig lucide dromen hebben, melden vaak dat ze meer bewustzijn ervaren, meer creativiteit hebben en beter in staat zijn om problemen op te lossen.

Wil je meer weten over de voordelen van droomyoga en hoe je het kunt beoefenen? Raadpleeg dan onze website voor meer informatie. Hier lees je niet alleen over droomyoga-oefeningen en de geschiedenis van droomyoga, maar ook over de vele andere methoden om stress en angst te verminderen, zoals meditatie, ademhalingsoefeningen en yoga.

De voordelen van droomyoga

De Voordelen Van Droomyoga
Droomyoga is een oude praktijk die steeds populairder wordt vanwege de vele voordelen die het biedt voor de geestelijke gezondheid. Door middel van bepaalde oefeningen tijdens het slapen, kan droomyoga helpen bij het verminderen van stress en angst en het verbeteren van de concentratie. Het kan ook bijdragen aan een betere slaap en innerlijke rust. Laten we eens kijken hoe droomyoga deze voordelen biedt en hoe je deze praktijk kunt beoefenen. Wil je meer weten over specifieke droomyoga-oefeningen en hun voordelen? Bekijk dan onze pagina Droomyoga-oefeningen en voordelen.

Vermindert stress en angst

Droomyoga kan van grote hulp zijn bij het verminderen van stress en angst. Hieronder hebben we een tabel samengesteld waarin de belangrijkste voordelen van het beoefenen van droomyoga op dit gebied worden samengevat.

Voordelen van droomyoga Beschrijving
Vermindering van stress Door het beoefenen van droomyoga leert men zich te concentreren op de eigen ademhaling en lichaam, waardoor men beter kan ontspannen en de stress kan verminderen.
Vermindering van angst Droomyoga kan helpen bij het overwinnen van angsten door het creƫren van een veilige omgeving in de droomwereld waar angsten geƫxploreerd kunnen worden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de positieve effecten van droomyoga niet onmiddellijk optreden. Droomyoga is een geleidelijk proces dat tijd en toewijding vergt en waarbij men des te meer baat kan hebben naarmate men het langer beoefent.

Indien je op zoek bent naar manieren om je slaap te verbeteren, dan kun je terecht op onze pagina over droomyoga en betere slaap. Indien je meer wenst te weten over de geschiedenis van droomyoga, dan kun je onze pagina over de geschiedenis van droomyoga raadplegen.

Bevordert slaap en rust

Een ander voordeel van droomyoga is dat het kan helpen bij het bevorderen van slaap en rust. Dit is vooral gunstig voor mensen die moeite hebben met slapen of last hebben van slapeloosheid als gevolg van stress en angst.

Droomyoga kan helpen bij het oplossen van problemen die onze slaap verstoren, waardoor we ons rustiger en meer ontspannen voelen. Het kan ons ook helpen om beter te begrijpen wat onze dromen ons proberen te vertellen.

Een manier waarop droomyoga ons helpt beter te slapen, is door het bevorderen van ontspanning en kalmte. Door ons te concentreren op onze dromen en onze ademhaling, kunnen we ons meer bewust worden van onze lichamelijke sensaties en ons meer ontspannen voelen. Dit kan op zijn beurt ons helpen om in slaap te vallen en dieper te slapen.

Een andere manier waarop droomyoga ons kan helpen beter te slapen, is door ons te helpen onszelf te visualiseren in situaties die ons ontspannen en rustig maken. Door ons te concentreren op positieve en rustgevende beelden, kunnen we een gevoel van kalmte en ontspanning ervaren dat ons kan helpen sneller in slaap te vallen en dieper te slapen.

Het beoefenen van droomyoga kan kleine aanpassingen in onze levensstijl vereisen om ons te helpen beter te slapen. Het kan nuttig zijn om onze slaapomgeving te optimaliseren door bijvoorbeeld een comfortabel matras en kussen te gebruiken en een comfortabele temperatuur te handhaven. We kunnen ook proberen onze inname van cafeĆÆne en alcohol te verminderen, vooral ’s avonds laat, om ons lichaam te helpen zich voor te bereiden op rust en slaap.

Over het algemeen kan het beoefenen van droomyoga ons helpen om onze slaap te verbeteren en ons meer ontspannen en verfrist te voelen als we wakker worden.

Verbetert de concentratie

Droomyoga kan niet alleen helpen bij het verminderen van stress en angst, maar het kan ook de concentratie verbeteren. Dit komt doordat droomyoga gericht is op het trainen van de geest en het verhogen van het bewustzijn. Hier zijn enkele manieren waarop het beoefenen van droomyoga de concentratie kan verbeteren:

 • Focus op herinnering: om dromen te kunnen interpreteren en lucide te kunnen dromen, is het belangrijk om je te kunnen herinneren wat je hebt gedroomd. Dit vereist focus en aandacht voor details, wat kan bijdragen aan het vergroten van de concentratie.
 • Aandacht voor subtiele sensaties: bij droomyoga wordt veel belang gehecht aan het opmerken van subtiele sensaties van het lichaam en geest. Dit vereist opnieuw een hoge mate van concentratie en kan bijdragen aan het trainen van deze vaardigheid.
 • Visualisatie: veel droomyoga beoefenaars gebruiken visualisatietechnieken om de geest te trainen. Door zich te concentreren op gedetailleerde beelden in hun geest, kunnen ze hun verbeeldingskracht versterken en de concentratie verbeteren.

Al met al kan droomyoga een krachtige tool zijn voor het verbeteren van verschillende aspecten van de geest, waaronder concentratie. Door regelmatig te oefenen, kunnen droomyoga beoefenaars hun vermogen om te concentreren versterken en hun algehele mentale gezondheid verbeteren.

Wil je meer weten over de geschiedenis van droomyoga en hoe het zich heeft ontwikkeld binnen het boeddhisme? Lees dan ons artikel over geschiedenis van droomyoga binnen het boeddhisme.

Droomyoga beoefenen

Droomyoga Beoefenen
Ervaar jij veel stress en angst in je dagelijks leven en heb je alle gangbare methoden om hiermee om te gaan al geprobeerd? Misschien is het dan tijd om eens kennis te maken met droomyoga. Deze eeuwenoude traditie uit het Tibetaanse Boeddhisme kan namelijk helpen bij het verminderen van stress en angst. Door middel van droomyoga leer je bewuster om te gaan met je dromen en deze in te zetten als middel tot rust en ontspanning. In dit gedeelte van de artikel gaan we dieper in op hoe je droomyoga kunt beoefenen en welke stappen je kunt zetten om dit onderdeel te maken van jouw dagelijkse routine.

Stap 1: Herinneren van dromen

De eerste stap richting het beoefenen van droomyoga is om de dromen die je tijdens je slaap hebt gehad te onthouden. Het herinneren van dromen kan een uitdaging zijn voor sommige mensen, maar met enige oefening is het mogelijk om het vermogen te ontwikkelen.

1. Zorg voor voldoende slaap: Een goede nachtrust biedt een betere kans om je dromen te onthouden omdat dromen over het algemeen voorkomen in de REM-slaap, de fase waarin je het meest actief droomt. Probeer acht uur slaap per nacht te krijgen.

2. Schrijf je dromen op: Zodra je wakker wordt, neem dan de tijd om je dromen te herinneren en schrijf ze onmiddellijk op. Dit kan worden gedaan in een dagboek speciaal voor dromen. Je kunt zelfs een app gebruiken om je dromen bij te houden.

3. Zorg voor verbinding tussen dromen en wakker zijn: Wanneer je wakker wordt, probeer dan een aantal minuten stil te blijven liggen met je ogen dicht en probeer je droom te reconstrueren, beginnend bij het laatste dat je je herinnert en terugwerkend naar het begin.

4. Concentreer op de details: Let op details zoals locaties, mensen, kleuren, gevoelens, enzovoort. Hoe meer details je kunt onthouden, des te beter kun je later je dromen interpreteren.

5. Geef niet op: Het kan even duren voordat je in staat bent om je dromen regelmatig te onthouden. Het is belangrijk om geduld te hebben en het regelmatig bij te houden. Naarmate je meer dromen onthoudt, kun je gemakkelijker de details eruit pikken en je dromen beter interpreteren.

Het onthouden van je dromen is de eerste stap in het beoefenen van droomyoga. Het biedt niet alleen inzicht in je innerlijke gevoelens en gedachten, maar het kan ook leiden tot een dieper begrip van jezelf en een betere beheersing van de slaapcyclus.

Stap 2: Interpretatie van dromen

De tweede stap bij het beoefenen van droomyoga is de interpretatie van dromen. Dit is een belangrijke stap omdat het je helpt de boodschap van je dromen te begrijpen en eventuele problemen of blokkades in je leven te ontdekken.

Hieronder volgt een tabel met enkele tips en suggesties voor het interpreteren van je dromen:

| Tip | Beschrijving |
|———————–|————————————————|
| Schrijf je dromen op | Noteer de belangrijke details van je droom, zoals de plaats, de mensen, de gebeurtenissen, en eventuele emoties die je hebt ervaren. |
| Zoek naar symbolen | Dromen zijn vaak symbolisch en hebben vaak meer betekenis dan wat ze op het eerste gezicht lijken. Probeer te achterhalen wat de symbolen in je dromen voor jou betekenen, bijvoorbeeld door ze op internet op te zoeken. |
| Kijk naar terugkerende thema’s | Als je steeds dezelfde soort droom hebt, kan dit wijzen op een onderliggend probleem of angst die je nog niet volledig hebt verwerkt. |
| Gebruik je intuĆÆtie | Soms is de beste manier om een droom te interpreteren om te vertrouwen op je eigen intuĆÆtie en te voelen wat de droom voor jou persoonlijk betekent. |

Door deze tips in gedachten te houden tijdens het interpreteren van je dromen, kun je meer inzicht krijgen in jezelf en je leven. Dit inzicht kan je helpen om eventuele angsten of stress te verminderen en om meer rust te vinden in je dagelijks leven.

Stap 3: Lucide dromen

Een stap verder dan het interpreteren van dromen is het beoefenen van lucide dromen. Dit is een techniek waarbij je jezelf traint om bewust te worden tijdens het dromen, waardoor je controle kunt krijgen over de inhoud van je droom.

Hoe kun je lucide dromen beoefenen?

Om lucide dromen te beoefenen, moet je allereerst regelmatig je dromen herinneren en interpreteren. Dit helpt bij het ontwikkelen van bewustzijn tijdens het dromen. Daarnaast zijn er enkele technieken die je kunt toepassen om lucide dromen te beoefenen:

 • Reality checks: Dit betekent dat je regelmatig tijdens de dag jezelf afvraagt of je droomt. Deze check kun je bijvoorbeeld doen door te kijken of je kunt vliegen of door je handen te bekijken en te zien of ze er anders uitzien dan normaal. Als je dit regelmatig doet, zul je deze check ook in je droom gaan toepassen en bewust worden dat je droomt.
 • MILD-techniek: MILD staat voor Mnemonic Induction of Lucid Dreams en is een techniek waarbij je jezelf voor het slapengaan herinnert dat je gaat dromen. Je stelt jezelf voor dat je bewust wordt tijdens het dromen en herhaalt dit voor jezelf. Door deze herhaling versterk je het bewustzijn tijdens het dromen.
 • WBTB-techniek: Dit staat voor Wake Back to Bed en houdt in dat je midden in de nacht wakker wordt en vervolgens weer gaat slapen. Door kort wakker te zijn geweest, is het gemakkelijker om bewustzijn te ontwikkelen tijdens het dromen.

Wat zijn de voordelen van lucide dromen?

Door lucide dromen te beoefenen, kun je niet alleen controle krijgen over je dromen, maar ook over je angsten en stress. Als je bewust bent tijdens het dromen kun je bepaalde situaties in je onderbewuste oefenen en zo je emoties leren beheersen. Daarnaast kan lucide dromen helpen bij het verwerken van traumatische ervaringen en het verbeteren van je slaapkwaliteit.

Kortom, het beoefenen van lucide dromen is een interessante techniek die kan helpen bij het verminderen van angst en stress. Door regelmatig je dromen te herinneren en te interpreteren, en vervolgens deze technieken toe te passen, kun je bewustzijn ontwikkelen tijdens het dromen en zo controle krijgen over je emoties.

Stap 4: Visualisatie

Een krachtige techniek die vaak wordt gebruikt in droomyoga om stress en angst te verminderen, is visualisatie. Bij deze techniek maak je gebruik van je verbeeldingskracht om een rustgevende omgeving of situatie te creƫren waardoor je je ontspant en je geest tot rust komt. Hieronder vind je enkele stappen die je kunt volgen om visualisatie toe te passen:

 • Stap 1: Zoek een rustige plek waar je niet gestoord zult worden. Ga in een comfortabele positie zitten of liggen, en sluit je ogen.
 • Stap 2: Probeer zo stil mogelijk te worden in je hoofd. Laat alle gedachten los en concentreer je op je ademhaling. Haal diep adem en adem langzaam uit. Blijf zo ademhalen totdat je je ontspannen voelt.
 • Stap 3: Bedenk nu een plek waar je je prettig voelt. Dit kan bijvoorbeeld een rustig strand, een mooie tuin of een bos zijn. Probeer deze plek zo levendig mogelijk voor te stellen. Bedenk wat je ziet, hoort, ruikt en voelt.
 • Stap 4: Visualiseer jezelf op deze plek. Stel je voor dat je ontspannen en gelukkig bent. Probeer de gevoelens van rust en vrede die deze plek je geeft, te voelen en te ervaren.
 • Stap 5: Blijf zo lang als je wilt in deze visualisatie. Probeer te genieten van de gevoelens van ontspanning en rust die het je geeft.
 • Stap 6: Wanneer je klaar bent, open je langzaam je ogen. Blijf nog even rustig zitten en neem de tijd om terug te komen in het hier en nu.

Visualisatie is een eenvoudige en effectieve techniek die je op elk moment van de dag kunt toepassen wanneer je behoefte hebt aan ontspanning. Het kan helpen om negatieve gedachten en gevoelens los te laten, waardoor je je beter kunt concentreren en meer innerlijke rust ervaart. Probeer deze techniek eens uit en ontdek zelf hoe krachtig het kan zijn.

Andere methoden om angst en stress te verminderen

Nu je bekend bent met de voordelen van droomyoga, is het tijd om andere methoden te ontdekken die kunnen helpen bij het verminderen van angst en stress. Gelukkig zijn er verschillende technieken die je kunt uitproberen om je geest en lichaam tot rust te brengen. In dit gedeelte van het artikel zullen we een aantal van deze methoden verkennen en hun voordelen bespreken. Van meditatie tot ademhalingsoefeningen en yoga, er zijn genoeg opties om te proberen en te ontdekken wat het beste voor jou werkt. Laten we beginnen!

Meditatie

Meditatie is een andere effectieve methode om stress en angst te verminderen. Het is een wetenschappelijk bewezen techniek die al duizenden jaren wordt beoefend. Het werkt door de geest te concentreren en te ontspannen door middel van gerichte ademhalingsoefeningen en het bewustzijn te vergroten. Hier zijn enkele methoden om meditatie toe te passen voor stressvermindering:

 • Mindfulness-meditatie: Dit is een praktijk waarbij men zich richt op het huidige moment door te focussen op de ademhaling en het waarnemen van gedachten zonder erover te oordelen. Het kan helpen om afstand te nemen van stressvolle gedachten en emoties.
 • Transcendente meditatie: Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een mantra, een herhaald woord of zin, om rust en ontspanning te creĆ«ren. Het kan de geest kalmeren en helpen bij het loslaten van negatieve gedachten.
 • Body scan meditatie: Dit is een techniek waarbij men zich bewust wordt van elk deel van het lichaam, van boven naar beneden, terwijl men probeert te ontspannen. Het kan helpen om de geest te focussen en te ontspannen door de aandacht te richten op lichamelijke sensaties.

Meditatie is een gemakkelijke methode om te leren en kan worden beoefend door mensen van alle leeftijden. Het kan helpen bij het verminderen van angst en stress en kan op elk moment van de dag worden beoefend. Probeer meditatie in combinatie met droomyoga om een grotere effectiviteit te bereiken in het verminderen van stress en angst.

Ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen zijn een eenvoudige maar effectieve manier om stress en angst te verminderen. Door de ademhaling te beheersen, kan het lichaam ontspannen en de geest kalmeren. Er zijn verschillende soorten ademhalingsoefeningen die je kunt proberen om te ontspannen en stress te verminderen.

Een populaire ademhalingsoefening is de “4-7-8” ademhaling. Dit is een oefening waarbij je diep inademt, je adem inhoudt en vervolgens langzaam uitademt. Hieronder vind je een tabel waarin de stappen van de “4-7-8” ademhalingsoefening worden uitgelegd:

Stap 1: Plaats Ć©Ć©n hand op je buik en de andere hand op je borst.
Stap 2: Adem diep in door je neus voor 4 seconden.
Stap 3: Houd je adem in voor 7 seconden.
Stap 4: Adem langzaam uit door je mond voor 8 seconden, terwijl je je lippen tuit.

Herhaal deze oefening vijf keer achter elkaar of zo vaak als nodig is om je te ontspannen. Deze ademhalingsoefening is zeer effectief in het verminderen van stress en angst.

Een andere ademhalingsoefening die je kunt proberen is de buikademhaling. Bij deze oefening focus je op het ademen vanuit je buik en niet vanuit je borst. Dit kun je oefenen door te gaan liggen en Ć©Ć©n hand op je buik en de andere hand op je borst te plaatsen. Adem in door je neus en voel hoe je buik omhoog komt. Adem uit door je mond en voel hoe je buik weer naar beneden gaat. Herhaal deze oefening meerdere keren en concentreer je op het ademen vanuit je buik.

Naast ademhalingsoefeningen zijn er ook andere methoden om stress en angst te verminderen, zoals meditatie en yoga. Het is belangrijk om te onthouden dat wat voor de ene persoon werkt, mogelijk niet voor de andere persoon werkt. Experimenteer dus en vind de methoden die het beste voor jou werken.

Yoga

Yoga is een beproefde methode om stress te verminderen en het lichaam te ontspannen. Het combineert het beoefenen van verschillende houdingen (asanas) met diepe ademhalingsoefeningen en meditatie. Het is een holistische benadering die de nadruk legt op het verbinden van lichaam en geest.

Hoe kan yoga helpen bij het verminderen van angst en stress?

De ademhalingsoefeningen (pranayama) die worden beoefend tijdens yoga, helpen bij het verminderen van stress en angst. Diepe ademhalingsoefeningen helpen bij het verlagen van de hartslag en de bloeddruk, wat op zijn beurt weer kan helpen bij het verminderen van angst. Daarnaast kunnen de asanas ook de spanning in het lichaam verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om te ontspannen.

Wat voor soort yoga kun je beoefenen?

Er zijn verschillende soorten yoga die je kunt beoefenen, afhankelijk van je niveau en je doelen. Een paar voorbeelden van yoga zijn:

 • Hatha yoga: een basale vorm van yoga, gericht op het beoefenen van asanas en het ontwikkelen van ademhalingstechnieken. Hatha yoga kan helpen bij het verbeteren van de algehele flexibiliteit en het verminderen van stress.
 • Restorative yoga: gericht op het herstellen van het lichaam en het verminderen van stress. Deze vorm van yoga is bedoeld om het lichaam in een diepe ontspanning en rust te brengen, en het kan bijzonder nuttig zijn bij het verminderen van angst en het verbeteren van de slaap.
 • Yin yoga: gericht op het langer vasthouden van poses, meestal tussen de Ć©Ć©n en de vijf minuten. Yin yoga is bedoeld om de spieren en bindweefsels te versterken, en kan ook helpen bij het stimuleren van de bloedcirculatie en het verminderen van stress.

Conclusie

Yoga is een geweldige manier om stress en angst te verminderen en meer ontspanning in ons dagelijks leven te ervaren. Het beoefenen van verschillende vormen van yoga kan ons helpen ons lichaam en geest met elkaar te verbinden en ons te concentreren op onze ademhaling en mentale rust. Als een holistische benadering van ons welzijn, kan yoga een geweldige manier zijn om angst en stress te verminderen en ons te helpen ons meer in balans te voelen.

Conclusie

In conclusie kunnen we stellen dat droomyoga een krachtige techniek is om angst en stress te verminderen en een betere nachtrust te bevorderen. Door het beoefenen van droomyoga kunnen we ons bewustzijn vergroten en onze dromen actief gebruiken om onze geest en lichaam te genezen en te ontspannen.

Het herinneren van dromen is de eerste stap in het beoefenen van droomyoga en kan worden vergemakkelijkt door het bijhouden van een droomdagboek. Het interpreteren van dromen kan ons inzicht geven in onze onbewuste gedachten en emoties en kan ons helpen om thema’s te identificeren die stress en angst veroorzaken.

Lucide dromen en visualisatie zijn geavanceerde technieken die de beoefenaars van droomyoga kunnen helpen om hun droomervaring te controleren en te gebruiken voor positieve doeleinden zoals ontspanning, genezing en creativiteit.

Naast droomyoga zijn er ook andere methoden die kunnen helpen bij het verminderen van angst en stress, zoals meditatie, ademhalingsoefeningen en yoga. Het is belangrijk om te experimenteren en te ontdekken welke methoden het beste werken voor ons individuele welzijn.

Al met al is droomyoga een fascinerende praktijk die ons kan helpen om ons leven in balans te brengen en ons te bevrijden van de negatieve gevolgen van stress en angst. Met toewijding en regelmatige beoefening kunnen we ons vermogen vergroten om te ontspannen, te genezen en te floreren in het dagelijks leven.

Veel Gestelde Vragen

Welke soorten dromen kan ik hebben tijdens droomyoga?

Tijdens droomyoga kun je verschillende soorten dromen hebben, zoals symbolische dromen, nachtmerries en lucide dromen.

Hoe helpt droomyoga bij het verminderen van angst en stress?

Door bewustzijn te vergroten en de geest te trainen om te ontspannen en los te laten, kan droomyoga helpen bij het verminderen van angst en stress.

Is droomyoga geschikt voor iedereen?

Ja, in principe kan iedereen droomyoga beoefenen. Het is wel belangrijk om te onthouden dat het beoefenen van droomyoga tijd en consistentie vereist.

Kan ik droomyoga beoefenen zonder voorkennis van yoga?

Ja, het is niet nodig om voorkennis van yoga te hebben om droomyoga te kunnen beoefenen.

Kan droomyoga helpen bij slaapproblemen?

Ja, droomyoga kan helpen bij slaapproblemen door het bevorderen van een rustige geest en een ontspannen lichaam.

Is droomyoga wetenschappelijk bewezen?

Er is nog weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar droomyoga, maar er zijn wel diverse studies die de voordelen van meditatie en mindfulness op stressvermindering en slaapproblemen aantonen.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het beoefenen van droomyoga?

Nee, er zijn geen bijwerkingen verbonden aan het beoefenen van droomyoga.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van het beoefenen van droomyoga?

Het is afhankelijk van de persoon en de mate van consistentie. Sommige mensen ervaren al na een paar dagen resultaat, terwijl anderen er langer over doen.

Zijn er risico’s verbonden aan lucide dromen?

Nee, in principe zijn er geen risico’s verbonden aan lucide dromen. Het is wel belangrijk om realiteit en droomwerelden gescheiden te houden en lucide dromen niet te verwarren met de werkelijkheid.

Kan droomyoga leiden tot spirituele ervaringen?

Ja, droomyoga kan leiden tot spirituele ervaringen, maar dit is niet de doelstelling van droomyoga. Het doel is het vergroten van bewustzijn en ontspanning.

Referenties

Plaats een reactie